Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2023 08:18 - Защо, ние, мъжете, губим ...
Автор: vasisid7 Категория: Други   
Прочетен: 4661 Коментари: 2 Гласове:
22

Последна промяна: 27.01.2023 08:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Защо, ние, мъжете, губим най-истинските жени в своя живот?

От една страна, причините са сложни, но от друга - съвсем прости, елементарни и ясни.
Ето защо в следващите редове ще се опитам да ги изброя, като последователността им не е нужно да е такава (макар че обичайно е):

1. Привикваме с идеята да виждаме обожанието в очите на жената срещу себе си и малко по малко спираме да се борим за него.

2. Забравяме, че тя има нужда от същите неща, от които и ние - да се чувства харесвана, забелязвана, сексапилна. Забравяме и да я ухажваме, преставаме да я караме да се чувства жена.

3. Държим се с нея все едно ни е майка, а не жена. Очакваме да ни готви, да разтребва, да чисти, да поддържа уюта в дома ни, да ни успокоява, когато сме потиснати, да ни оставя на мира, когато сме нервни...

4. Напълно убедени сме, че я познаваме отлично, не се стараем да открием нови страни от характера и същността ѝ (и дори се дразним, ако се появят такива). Не се опитваме да я преоткрием...

5. От една страна, вече не сме "аз и ти", а "ние". От друга обаче се опитваме да моделираме това "ние", налагайки своето "аз" над нейното, налагайки своите виждания над нейните, налагайки своите стереотипи над нейните.

6. Смятаме, че ни е длъжна да ни разбира, когато нещо ни тежи, а ние самите отказваме да я разбираме. Отказваме да я изслушваме, когато е разстроена. Даваме ѝ съвети, надявайки се по-бързо да обърне гръб на негативните емоции, за да ни зарежда отново с позитивизма си. Натоварваме я със своите проблеми, но не искаме да се натоварваме с нейните.

7. Вече не проявяваме инициатива в секса. Знаем какво ще хареса и на двамата ни и приемаме това за напълно достатъчно. Забравяме да я изненадваме и провокираме. Да я съблазняваме.

8. Започваме да забелязваме как тялото ѝ се променя и забравяме, че същото се случва и с нашето. Започваме да я гледаме с други очи, но не гледаме през тях себе си...

9. Вечер прекарваме повече време на телефона или пред телевизора, отколкото в разговори с нея. Не общуваме осъзнато. Не общуваме качествено. Не я слушаме, когато ни говори. И не се опитваме да говорим истински с нея.

10. Забравяме, че макар да живеем в еманципиран свят, мъжът продължава да бъде мъж, а жената - жена. Искаме от нея да е силна, да се справя с всичко сама, да е борбена и решителна. Искаме от нея да се държи като мъж... за да може ние да се държим като жени.

Автор: Мариус Зумпак



Гласувай:
22



Следващ постинг
Предишен постинг

1. emelika - Васи,
27.01.2023 10:31
Да му мислят мъжете!
цитирай
2. batogo - !!!:))) Много полезно четиво, Васи!
08.02.2023 08:55
Струва си усилието всеки мъж да се замисли върху тези истини и да ги осъзнае в дълбочина, за да бъде опора на връзката и семейството...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vasisid7
Категория: Регионални
Прочетен: 824954
Постинги: 267
Коментари: 922
Гласове: 21070