Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2022 08:24 - Дванадесет ранени при руски удар срещу жилищен блок близо до Южноукраинската АЕЦ
Автор: kolevr38 Категория: Политика   
Прочетен: 2307 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 21.08.2022 08:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 12 души са ранени при руски удар срещу жилищен блок и няколко къщи в град Вознесенск, недалеч от Южноукраинската ядрена централа – втората по големина в Украйна, съобщават от офиса на прокуратурата в града. Ударът засили страховете от ядрен инцидент докато войната в Украйна продължава, заявиха украински длъжностни лица, цитирани от Ройтерс и Франс прес.image

Виталий Ким – губернатор на Николаевска област, написа в „Телеграм“, че сред ранените има четири деца, а атаката е повредила няколко частни домове и пететажен жилищен блок във Вознесенск.

 

От кабинета на главния прокурор в Николаевска област съобщиха, актуализирайки предишни данни, че пострадалите деца са на възраст между 3 и 17 години и са в тежко състояние. Ким написа, че едно от ранените момичета е загубило окото си.

 

Вознесенск се намира на около 20 километра от ядрената централа и на 70 километра от град Николаев. С население от около 30 000 жители е.

 

Държавната компания „Енергоатом“, която управлява всичките четири украински генератори с ядрена енергия, описа нападението срещу Вознесенск като „пореден акт на руския ядрен тероризъм“.

 

Сигнали за въздушна тревога звучаха на няколко пъти  днес в Николаевска област.

 

„Възможно е тази ракета да е била насочена към Южноукраинската АЕЦ, която руските военни се опитаха да превземат в началото на март“, посочи „Енергоатом“ в изявление.

 

Няма съобщение за щети в АЕЦ.

 

Николаевска област граничи с Херсонска, която е почти напълно окупирана от руските сили след началото на инвазията в Украйна.

 

„Вознесенск. Страната агресор, наречена Русия, удари жилищна сграда. Задачата ни е да гарантираме, че не само сегашното поколение руснаци, а и техните деца и внуци ще бъдат държани отговорни. Русия ще си плати за всичко“, написа в „Телеграм“ началникът на украинската президентска администрация Андрий Ермак.

 

Междувременно украинската армия съобщи, че е свалила четири високопрецизни морски крилати ракети „Калибър“, изстреляни от Черно море близо до централния град Днепър.

 

Иван Федоров – кмет в изгнание на окупирания от руснаците Милотопол съобщава, че украинската армия е бомбардирала руска военна база в града.

 

Съобщава се за руски атаки и в Донецка област, която частично е контролирана от руските сили.




Гласувай:
4



1. planinitenabulgaria - След като губи на бойното поле, Путин заложи на тероризма. Афганистанските
21.08.2022 09:34
муджахидини, обучени на времето от Андропов-ците са захарче в сравнение с неговите. Терор е и заплахата да взриви АЕЦ до гр. Енергодар, която има 6 работещи реактора. Терорът няма да помогне на Путин, а неуспешният опит за убийство на Дугин, при който загина дъщеря му е предупреждение към него.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevr38
Категория: Политика
Прочетен: 275289
Постинги: 183
Коментари: 269
Гласове: 369
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930