Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03 17:43 - НИЕ-852 Събитията май 2015
Автор: pitatlimedejzorata Категория: Регионални   
Прочетен: 264 Коментари: 0 Гласове:
0



МАЙ 2015

 

Събудил се посред нощ Путин, станал от леглото и отишъл в кухнята. Отворил хладилника. Едно вчерашно малеби на първия ред се разтреперило в купичката си. „Спокойно, бе”, рекъл му Путин, „Идвам за биричка”.
Тук кушелиатът може да спира четенето и да се отправя към Трън, където започва майския фестивал, организиран от vencivaleri и посветен на Боко Тиквата. Там ще се обсъждат други процеси:  „На 18 май Златко Желев (zlatko1) написа в dnes.bg – „Сидеров сияе, гаджето Гаджева бременее. Чувствам се щастлив. Това е божи знак, каза националистът”.
И после Господ бил българин. Българин – трънки. Първо уточнете на коя България – лявата или дясната, пък после го калесвайте.

Я да видим кои са „божиите знаци”.

·            ЗАГУБЕН Е КОНТРОЛЪТ над руския космически кораб „Прогрес“ съобщава Франс прес. Той пада неконтролируемо към Земята и може да падне върху нея до 3-4 дни. Датата на това съобщение е 29 април 2015 г. Малко по-късно ТАСС съобщи, че контролируемото сваляне на „Прогрес" от орбита е невъзможно.
Товарният кораб „Прогрес М-27М" бе изстрелян от космодрума Байконур предния ден, на 28 април. Специалисти разглеждат като вероятна причина за извънредната ситуация некоректната работа на ракетата-носител. За да се смесват нечии спомени за ракети-носители със западен произход, продължавам със съобщението на ТАСС: „Една от версиите за случилото се с разхермитизирането  на „Прогрес" е некоректната работа на третата степен на ракетата-носител "Союз", която може да е дала на кораба прекалено голям импулс, заради което може да е бил повреден корпусът му.“
(Нали? Ракетата-носител е „Союз“. Слава Богу.)

·            На 70-тата ГОДИШНИНА ОТ КАПИТУЛАЦИЯТА НА ГЕРМАНИЯ в последната световна война посветих цялата предходна глава. Там преобладаваха мненията на съветските хора по света и у нас.
В Мрежата обаче има много материали с нормално звучене. Избирам само един, при това на руския гражданин Антон Орех. (Намерил съм го не при многомашинниците nikikm, kolevm38, ljubomircholakov, deta7..., а при josarian):
„Путин победи, дори спомена за Победата. Този, последен юбилей за военните ветерани ще празнуваме сами. Обяснение за това, разбира се, ще намерят. Ще разказват за преразглеждане на историята, за изкривяване на истината за войната, за опитите да се омаловажи или дори премълчи ролята на Съветския съюз в победата над фашизма. И всичко това няма да е вярно. Другите няма да дойдат тук по една причина, а тази причина няма нищо с войната и годишнината. Те няма да дойдат конкретно заради Путин. Да стоят до нашия президент на лидерите на нормалните страни им стана неприятно, неловко, неприлично. И не е правилно с присъствието си да му правят реклама. Тук какво общо има споменът за войната? Защо трябва да се поставя знак за равенство между подвига на съветския народ и милионите жертви, платени за Победата и този, който сега царува в Кремъл? Да не би той да спечелиха войната? Тези, които наистина спечелиха тази наистина Велика Победа преди 70 години, направиха милион пъти повече от вас, за да уважават страната ни и да ни благодарят по света. Това уважение стигна за почти 60 години. Това уважение Путин успя да го прахоса на вятъра.”
Наистина тези думи хващат за сърцето. Русия и руснаците са си живи, въпреки Путинците! А когато ТОЗ си отиде, световното по футбол, което ще се проведе в Москва, няма да прилича на Парада им Кеворкянски. Дано това да се случи в 2018 година!

·            За МАКЕДОНИЯ какво да пиша? Освен да ви припомня, че комунистите ВИНАГИ са били срещу свободата и независимостта й. (И не само срещу нейната.) Отмахвам старите неща и задавам само по-новите си въпроси. Например:
- Ако в 1992 година БСП беше на власт, България щеше ли да признае обявената независимост на Македония? Щеше... краставици на търкалета.
- А спомняте ли си за един македонски президент Борис Трайковски, който загина в самолетна катастрофа през 2004-та? Да са ви припомняли нещо по този въпрос нашите медии? А защо не? И един полски президент загина така, пак по путиново време. И самолетът на Тиквата се повреди във въздуха през февруари тази 2015 година.
(Тук вмъквам, че същото – за самолета на Бойко Борисов говоря – му предстои да му се случи и в края на август 2015 година. Цитирам от прессъобщението на Министерския съвет от 31 август:  „Правителственият самолет „Фалкон", в който пътува премиерът Бойко Борисов, не успя да кацне на Летище Пловдив - трите колесника не са се отворили.  Премиерът излетя от Варна за Пловдив, където в 18,30 часа трябваше да пререже лентата на новата спортна зала там, но полетът не успя да завърши. След излитането си Фалконът не успял да прибере трите колесника. Това наложило екипажът от Авиотряд 28 да предприеме кръжене над морето, за да изразходва част от горивото и да кацне безаварийно обратно на летище Варна, макар само един от колесниците да е сработил. По думите на транспортния министър Ивайло Московски проблемът е в електрониката, а не е механичен.“)
- Голям гаф било, дето Бойко Борисов посъветва настоящия Никола Груевски да си подава оставката по-бързо. Защо? Е, как бе – путинският външен министър Сергей Лавров му каза да седи, защото България и Албания искали да си разделят държавата му. У, бре! В края на годината ще се окаже, че Бойко ще да е бил прав, а Лавров е давал грешни съвети. Е, кой е Тиква?
- На времето питах за какво пищят нашите спаротоковци, удивлявах се на страстните им защити, че „траките са българи”, и македонците, и англичаните, германците, викингите... и шумерите, египтяните..., анунаките - идея! Всъщност и тогава, и сега, се бъзикам с тях. И чакам да се произнесат категорично по въпроса „Българин ли е Путин или обратното” – Че да видят тогава кон боб яде ли!
- Да не забравяме и предстоящия в следващия месец спор за очите на цар Самуил от паметника му в София. Опозицията иска цар Самуил от Охрид да гледа колкото може по-страшно насред София.
- А да сте прочели нещо за откритата миналата година гробница на Филип Македонски на 20 километра от Кавала? И защо не, след като, ако гледате прогнозата за времето в България на телевизия АЛФА, ще се уверите, че Кавала е чисто български град. Отпреди Ной още!
- И Слави Трифонов твърдеше миналия месец насред София същото – че като се изкъпе един македонец, той става чист българин и след него остават два легена мръсна вода. Аз имам въпрос: Ако изкъпем Слави Трифонов, ще стане ли той чист путинец и колко казана отровена вода ще останат след тази процедура?
Ами ако решим да изкъпем най-четения български автор от миналата година Иво Сиромахов, сценаристът му на Слави? Леле, леле... Бялото море ще стане Черно. После циганите в България били най-мръсни и най-долни!

·            ОЛИМПИЙСКИТЕ НАДЕЖДИ НА РАДИОТО И В ТЕЛЕВИЗИЯТА

Управлението на Тиквата Бойко задължи днешното ръководството на Радиото (Радослав Янкулов, генерален директор на БНР от 23 май 2013 г. и Лили Маринкова, директор на програма “Хоризонт” от 15 април 2015 - съвсем „прясна“) да се вмести в определения от държавата бюджет. Как да стане това, щом през бюджета не може? Ами, ще трябва да се преразпределят европейските пари. Срам не срам, ще трябва да се намалят с 40% хонорарите на 23-мата Водещи журналисти в програма “Хоризонт” и така в европейските проекти ще могат да се включат и други служители от техническите, от поддържащите служби, както и на работещите във втора програма на Радиото “Христо Ботев”.
Сега, ако някой реши да се маскира на принципен и по-гилдиен, може да се упражнява отгоре ми. И върху над 700-те останали не водещи, не привилигировани служители на БНР, които не получават хонорари по европейски проекти. Чиято стойност е над половин милион лева за година! Възможно е да не съм съвсем прецизен. Все пак сведенията ми са само от видяното и чутото по медиите и прочетеното в Мрежата. Но принципно съм много точен! Знаете ли защо?
Например - Питаха преди време Анна Цолова и Виктор Николаев от Нова ТВ колко е месечното им възнаграждение. Безуспешно, разбира се – „Ние работим в частна медия и това не е работа на гледащите я, а на нейните собственици!”  Паракселанс наглеци! Защото според едни други частни средства за информиране, месечно си докарват над 20000 лв. каждому, а по цели сутрини реват за нещастните и бедни българи, които, наистина!, как живеят с 200 на месец?!
Та мислите ли, че Силвия Великова  например, защото ТЯ е Гласът на 23-ма протестиращи радиожурналисти, ще стои в държавното БНР за една никаква заплата? При нейната професионална подготовка?! А какво ще кажете за Петър Волгин, който без никакви проблеми може да си намери място за водещ в ALFA, но също се натиска упорито до Силвето за Държавното Радио?! Като се дивя на тези техни патриотични жертви се сещам само за една извинителна причина – они си получават основните пари не по линия на БНР, пък било то и по европейски програми, а по друга линия. Има ли смисъл да питам „Каква? Коя?”, щом протестират толкова активно за някакви 2-3 хиляди по-малко на месец? Че и само 5 месеца преди изборите?!
Именно, защото въпросът „По каква линия?” е подразбиращ се в нашата медийна България, ще добавя още няколко реда.
ОТВРАТИТЕЛНО е, когато протест за повече пари се “гарнира” с песента на Джон Ленън “Let it be”! Приятели, нали знаете думите й:
„Когато открия безпокойство в себе си, Богородица идва при мен,
казвайки ми мъдрите думи „Нека да бъде”.
Когато ми причернее пред очите, тя стои точно пред мен,
казвайки ми мъдрите думи „Нека да бъде”.
Когато хората със сломени сърца заживеят в свят на съгласие,
ще има отговор „Нека да бъде”.
Въпреки че пак може да има отхвърлени, и за тях ще има шанс,
който те ще виждат. Ще има отговор „Нека да бъде”.
Когато нощта е непрогледна, ще има светлина, която ще ми свети.
Светлина до утре – „Нека да бъде”.
Събуждам се от звуците на музика. Богородица идва при мен,
нашепвайки ми мъдрите думи „Нека да бъде”.”
Кое НЕКА ДА БЪДЕ, бе госпожо Великова, те вади на протести? Какво общо имат ТЕЗИ думи с протеста за парите? Никой, чувате ли НИКОЙ, няма право да иззема ТАЗИ обща човешка надежда и да я използва за лични или партийни нужди! Това е подигравка не само с Битълс, но и с нещо невъобразимо по-важно - със същността, която Бог ни е възложил! Включително и на мислещите се за велики и вечни нищожества!

Сигурно сте забелязали, че и аз целогодишно без прекъсване се готвя за епизодичните годишни битки на урните. Може да съм действително „заек” според някои, но съвсем не дотам, че да допусна някаква „кокошка” да отнесе на гърдите си финалната лента вместо мене. Та, в тази връзка да допълня. За вас, моите читатели!
Днешният протест на радиожурналисти от “Хоризонт” не е първия, воден от г-жа Силвия Великова. Поне доколкото си спомням, имаше един протест от месец февруари на далечната 2001-ва година срещу управлението на Радиото от Александър Бръзицов. Тогава не беше използвана като „оръжие” песента на Джон Ленън, но виж по време на протестите на „народа срещу монополите” от февруари 2013 – да. Тогава г-жа Великова интервюираше ключови фигури от „новата БСП” на фона на тази песен. После се успокои за две години, та чак до вчера, когато пак същия номер... Що бре, моме? Впрочем има един факт, който ще оставя вие да коментирате – Силвия Великова е Водещия Съдебен Коментатор на Държавното радио, откакто се помни. Няма значение демократичен вятър ли вее там или тоталитарни вихри! А никой гражданин не пита Кой я е избирал за тази длъжност и защо Този я крепи безотказно.
Лили Маринкова беше свалена от ефира на Канал 3 в края на септември 2013 година. Заради някаква критика срещу Пеевски. Нали спедите датите?! Точно по същото време двойката водещи Ани Цолова и Виктор Николаев напуснаха bTV, за да се преместят в Нова телевизия. Объркахте ли се?
А знаете ли например, че Директорът на Националното радио Радослав Янкулов е завършил най-известното спортно училище по комунистическо време „Олимпийски надежди”? Е-хе, ще ме репликират някои, та това е било още през 1972-ра! Да, бе, да го бях поръчал нямаше да дойде така навреме. В. „24 часа” от последната отминала събота – 6 юни 2015, съобщава: „Повечето от водещите босове на силови структури в България израстват в училището за бъдещи шампиони по борба „Олимпийски надежди”. Оттам минават всички прочули се по-късно като митични фигури в подземния свят – братята Васил  и Георги Илиеви (убити 1995 и 2005г.), Красимир Маринов-Големия Маргин, Младен Михалев-Маджо, Димитър Джамов, Иво Карамански (убит през 1998г.) и доайенът Илия Павлов (застрелян през 2003 г.)Объркахте ли се? Да ви „довърша” съвсем. Статията в „24 часа” е подписана с „екип на 24 часа”, така че няма КОГО да попитаме, защо е наречена „25 години Мутри”, след като преди 25 години „мутрите” не са били още Мутри, а само „Олимпийски Надежди”. И срещу кого се бори днес Силвия Великова? Срещу директора си вече от ДВЕ ГОДИНИ, който й спира ДНЕС парите или срещу бившата „олимпийска надежда” отпреди 40 години?
Да ви кажа, че и днес включително – 10 юни 2015-та, Let it be прозвуча в оригинал в 7:30 сутринта по БНР, програма „Хоризонт”. Вече цял месец всеки ден се случва това! Срещу какво продължават да протестират 23-мата водещи журналисти?! Медиите, ако коментират, не споменават вече думата „пари”.

·            Такова едно ‚прелъстено и изоставено” събитие е и историята със СПИРАНЕТО НА „7-те ТЕЛЕВИЗИИ“. У-у-у! А-а-а! – знаете ги. А най-новата им история започна в последната сряда още на месец април (29-ти) в един и половина по обед със зашеметяващи кадри на готови да се разплачат иначе бойки каки лари-критикари на сегашното управление на Бойко „Магнолията”, както се изцепи една бойка водеща Валентина Войкова. Само след час Николай Колев-Босия застана с гърдите си пред летящите домати, пардон врати, на сградата на фалирата банка КТБ, където – пак по една случайна съдбовна ирония - се намират студията на телевизия „7 дни”. И чиято, на телевизията техниката, е отпусната безвъзмездно (?) от парите на същата тази вече фалирала банка!
Очаквах, аз лично, две неща – опозицията в лицето на БСП, ДПС и Атака да подкрепят „7-те” телевизии в тяхната „справедлива съпротива срещу мракобесните гербери, тикви и бъЧВОРови”, както и спазването на закона – като не си плащаш ипотеката, да ти вземат апартамента. Не се случи ни едно от двете. Сидеров – хайде за него да не говорим - човекът чака бебе от родена в Куба българка и не му е сега до „майка България”. Но Местан?! А БСП?
А  ГЕРБ?  МВР уволни двамата свои служители, превишили правата си при упражняването на Закона, Б.Б. премиерът даде ултиматум до една седмица на телевизия „7 дни” да си плати борча... И досега – вече почти месец след това, не ни е съобщено дали ТОВА се е случило. Хотя бьi коалиционните партньори РБ, ПФ, АБВ най-паче, да се бяха обадили, а то... от никъде взора надежда не види. Двете телевизии „7 дни” дънят денонощно. Без промяна в програмната политика! Чак докъм… ще намерите повече информация в Междинната част след тази 2015-а година.

·            Да добавя страничка за „НАЙ-БЪЛГАРСКИЯ ПРАЗНИК 24 МАЙ.   
(„Най-българския празник“! Така съм го учил навремето си и такива са ми спомените за него. Но комунистите в България победиха, дори и детските ни мили спомени. Това същото се отнася и за Христо Ботев, и за Априлското въстание, и за… Майната им на комунистите!
Колко е лесно да се каже!)
Според статистиката в България сега работят 85 000 учители в средното образование и 23 750 преподаватели във висшите училища, като учителите от 2000 г. насам са намалели със 70 процента, а преподавателите са се увеличили с 5 процента за тези 15 години. Средната възраст на учителите в детските градини е 59 години, а на техните колеги от училищата е 57 години. Учителите до 30 години са 717 или под 1 % от останалите им колеги. След пет години - 35 процента от българските учители ще бъдат в пенсионна възраст.
Децата в детските градини у нас сега са 240 000, учениците са 751 000, а студентите - 273 000. Така от 2000 г. насам децата в детските градини са се увеличили с 20 процента, учениците са намалели с 40 процента, а студентите са се увеличили с 12 процента.
Сега училищата в България са 2 568, като за 15 години са закрити 923 училища или 36 процента от общия им брой. Висшите училища са 54, като за последните 15 години са се увеличили с 20 процента.
Българските учители са най-бедни в Европа, като вече са по-бедни от румънските им колеги, а гръцките учители при най-голямата криза за страната, получават три пъти по-високи заплати от нашите педагози, обобщават от статистиката. В Люксембург учителската заплата е 17 пъти по-висока от българската, а средното европейско възнаграждение на учителите е около осем пъти по-високо от българското. България сега отделя за образование 3,1 процента от БВП, а за средното образование - по-малко от 2,9 процента. От Синдиката на учителите припомнят, че през военната 1942 г. 10 процента са били парите у нас за образование и то е било втори приоритетен сектор след земеделието. За сравнение от синдиката предоставят данни какво е финансирането на образованието в Европа. В Кипър се отделят 12,6 процента за образование, в Исландия - 7,9 процента, в Дания - 7,8 процента, в Босна и Херцеговина - 6,4 процента, в Холандия - 5,7 процента, в Украйна, при гражданска война се отделят 7 процента, в Грузия - 5 процента, в Испания - 4,2 процента, в Македония - 3,6 процента и в Румъния - 3,7 процента. Средно за Европа средствата, отделяни за образование, са 5,7 процента, като препоръката е всички страни от ЕС да отделят поне 6 процента за образование.
- Лютфи Местан от ДПС, като един Кирил Философ същи, поиска за 24 май  турският език да се приравни в Конституцията с българския език. Кеворкянци, Бабикянци, Халваджияни и Магардичи – не казаха нищо за техните езици.
- Атанас Мерджанов от БСП обвини премиера Борисов, че търси модернизация само чрез строителство. „Истинската модернизация обаче минава през образованието", обяви той. Соцдепутатът защити учените от БАН и обвини управляващите, че целят да ги обезкървят финансово.
- Според лидера на „Атака" Волен Сидеров  днес не всички имат достъп до образование, защото „нямат парички". И продължи, че при комунизма всеки е имал достъп до училище. Въпреки, че днес го критикуват всички.
- „Черешката на тортата“ постави Златко Желев в „24 часа“: „Aбитуриенти, лимузини и ромски оркестри се събраха пред храм "Александър Невски", на площад „Народно събрание" и булевард "Цар Освободител". Изпращането на част от випуск 2015 затвори центъра на София. Празнуването по традиция започна с десетки цигански оркестри пред ресторантите, полято с много алкохол
Но „ликуй, народе“. Има и по-зле.
Руският президент Владимир Путин е разпоредил на правителството да изработи програма за контролиране на незаконното разпространение на филми в Интернет, съобщава сайтът на Кремъл. Това трябва да стане до 1 юли. „Интернет е проект на ЦРУ, време е да защитим Русия", коментирал Путин. И отворил хладилника.

·            Сега за ЕЖЕДНЕВНИТЕ ОПОЗИЦИОННИ ДЕЙСТВИЯ за „гарантиране честността на изборите”, както в Парламента, така и на улицата:
- Полицаи и военни скочиха на пенсионната реформа на Калфин! Който предлага максимална възраст за тях 55 години. „Много е”, казаха избутаните напред пожарникари, зад които надничат полицаите и техните началници. В момента военните и полицаите се пенсионират при 27 години стаж, от които 18 в системата. Изискване за възраст няма. Обикновените граждани, които полицаи и военни пазят, се пенсионират като станат на 63 и стажа им е 38 години.
- Продължават побоите над българи и лекари. Цветелин Кънчев вика, че имало цигани, които не биели, а уважавали българите. Които, българите, не им отвръщали със същото обаче. И Местан го подкрепя, щял да сезира Европа за ксенофобските изказвания на здравния министър Петър Москов.
Има и друга истина:
През миналия месец март например имаше един случай в град Сливен. Журналистката Миролюба Бенатова имаше репортаж по Нова ТВ, която търсеше гледната точка на ромите по темата защо деца раждат деца. Екипът й не бе посрещнат особено дружелюбно в квартала, а малки ромчета скандираха със задоволство пред камерата "Българите - на кайма" и "Българите – на сапун". Този случай предизвика гражданското недоволство на сливналии.
Следващия месец май по повод предложение за въвеждане на образователен ценз за избирателите на следващите избори г-жа Елена Ваташка (познавате я от февруарските протести 2014 г.) обвини официално всички политици от последните 25 години в бездействие по въпроса за съществуването на етническа война между българите и ромите. Интересно, че г-н Лютфи Местан – който е един от тези политици – не коментира тези думи.
- За Гърменската ситуация, както и за КТБ - ще изчакам развитието им, за да не ги разглеждам на парче.
- В предаването „Комбина“ по Нова ТV Сашо Диков разгроми Борисов за интервюто му пред Антон Хекимян (по телевизия bTV) и каза, че е потресен какво е наговорил Борисов. После каза, че заминава за Румъния, където ще прави интервюта със знакови лица. После у нас дойде бившата правосъдна министърка на Румъния Моника Маковей и донакова още няколко ръждиви гвоздеи върху ковчега на Б.Б. Той бил виновен, че не проявявал достатъчно политическа воля да озапти корупцията по високите етажи на властта. Кои политически сили си паднаха на оная работа от кеф, няма да ви кажа. За съжаление не научаваме дали Цацаров не възразява, че на Борисов се възлагат неща, които той, Главният прокурор, е задължен по длъжностна характеристика да върши.
- За предлаганите промени в Конституцията, сега няма да пиша. С мотивите за Гърмен. Нека да изчакаме. Най-малкото, защото не знаем АБВ и ПФ накъде и как ще се извъртят.
- Междувременно (19 май) по време на бизнес форум неизвестен мъж успя да стигне зад  гърба на премиера Бойко Борисов и министри от кабинета му и направи опит да изложи някакви свои мнения пред всички. „Не се е случил никакъв гаф, обстановката е била контролирана през цялото време, просто стечение на обстоятелствата", каза ген.Арлин Антонов, шефът на НСО.
- ...
Сега, ако тези събития се броят като заместители на принципността изобщо, като достатъчни действия в дадена ситуация – мо-о-же. На мен лично нещо не ми се връзва такава постановка. Може би, защото „не искам да съм началник, а искам да нямам началник”, както казваше един мой познат. Естествено, тъй като е имал щастието да не отиде в казармата и по този начин върху психиката му не са се упражнявали разни оръфлеци – кадровите военни кушели имам предвид.

·            А защо мислите Кирил Домусчиев нарича един журналист „олигофрен”?
Щото му разрешават. Кои? Влезте в Гугъл и вижте бизнеса на този собственик на ФК „Лудогорец” Разград. Първата му покупка е завода за „балканчета” в Ловеч на който майка му била директор по държавно време. Домусчиев като „бизнесмен” е минал през фармацевтичния бизнес, през търговията на „Илиянци” и строителния бранш, през българското параходство... От Ловеч е и Гриша Ганчев (собственик на ФК „Литекс”) с предишните си „бизнесменски” интереси – петрол, захар, месо... и стигнем до неговия сегашен автомобилен бизнес „Green Wall”. По футболна линия Кирил Домусчиев е започнал в Локомотив Пд (по времето на един застрелян в буквалния смисъл на думата собственик Александър Тасев), минал е през “Левски” (днешен собственик Тодор Батков със съветските  пари на Чорни), през ЦСКА (днешни собственици Манджукови с червените пари на старата БКП-нова БСП)... Днес Кирил Домусчиев е председател на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България!
Кое по-първо да попитам: „Защо?” или „На коя България конфедерацията?”
А защо мислите младият журналист, когото Домусчиев нарече „олигофрен”, си замълча, вместо като една съща Илиана Беновска да му се изхрачи по микрофона, дето го държи? Защото го е страх все още, че от дъртите ДС-агенти Гарелов, Димитри, Томата, Кеворкян, братя Найденови и братя Райчеви, Блъсков... няма да се дореди до Защитата, която имат споменатите Великова, Беновска и все още неспоменатите Велева, Йончева, Недялкова-Райчева, Соня Първа и Соня Втора, Николова (Ива естествено)...
В каква България живеем!?
Аз имам и още един въпрос. Как мисли да я кара нататък Бойко Борисов? Имам един приятел с който си говорим по тази тема. Той вижда в присъствието на премиера до Домусчиев на стадиона в Разград, до Левчев на откриването на “Квадрат 500” в София... „тактически ходове за печелене на гласоподаватели от всички български партии”. Защо не мога да се освободя от чувството, че в стремежа си да спечели „опозиционни кокошки”, Борисов ще загуби своя „герберски кон”?!
В моята България хората, които не харесват комунизма, са много повече от онези, дето са му фенове! Вие какво мислите по този въпрос? Не е ли вече време сегашният лидер на ГЕРБ да се позиционира в някоя от съществуващи днес две Българии?

·            А те, Българиите, наистина са две.
Докато едната България строи магистрали и метро в столицата, заложила на разбирането, че без инфраструктура и комуникации не може да има европейски доходи, другата вика „Асфалтът не се яде” и пише:
- „Отлагат със седмица пускането на метрото до летището. Борисов заминава на свиждане в болницата с Жан-Клод Юнкер” - датата е 1 април 2015. Действителността:  Борисов откри метрото до „Цариградско“ на следващия ден, 2 април. Авторът на злобния присмех Красимир Ангелов не се извини за първоаприлската си шега. 
Когато метрото от летището подмина Цариградското шосе и стигна до Бизнес парка в Младост-4, една журналистка - Веселина Йорданова написа  (8.05.2015): „С хвалби и скъпи спомени – метрото тръгна и до Бизнес парка. Където под дърво преди години президент и премиер „строили" участъка”.  Ужас, нали, Веселино?! Цял месец, че и седмица отгоре, им трябваше на тия мечтатели Бойко и Росен да пуснат нов участък от метрото!
В това време столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че в края на май ще бъде завършен и подземният паркинг при Бизнес парка, който ще събира 120 автомобила. Освен него са предвидени и около 420 места за паркиране над земята. Стойността на разширението на столичното метро от "Младост" I до Бизнес парка в "Младост" 4 е 44 млн. евро - 34 млн. евро от Европейския фонд за регионално развитие и 10 млн. евро местно съфинансиране. Ако до есента приключат всички административни процедури, се планира да започне строителството на третата метро линия от "Ботевградско шосе" до квартал "Овча купел".
- Една новина в аванс. На 2.06.2015 - Златко Желев от dnes.bg написа:  „Очакваните тапи заради ремонта на "Цариградско шосе" се оказаха мираж. След като вчера сутринта наш репортер измина 2,5 километра за 40 минути, днес дронът ни полетя, отново сутрешно, за да види какво се случва.  Изненада - тапи няма, изнервени шофьори - също, тук-там се срещат машини, които изриват стария асфалт, за да подготвят другите машини, които ще го положат. Оказва се КАТ действат бързо, и освен катаджии, са пуснали още едно платно за движение, за да усмирят надигащата се вълна от недоволство. Обещанията на Столичната община са, че ремонтът на един от най-натоварените булеварди, ще свърши в края на лятото, за да поеме потока от прииждащи за 15-и септември. А догодина – следва нов ремонт!“
Не се сдържал в последния момент златковият и се изпуснал.
- По същото това време общината в Берковица инвестирала 100 000 лева за осветлението на градския парк. Обаче 67-годишната баба Софронка от ромския квартал "Раковица" задигнала кабелите. Видяла случайно кабелите в парка и си помислила, че не трябват на никого. Какво написа Златко Желев на 28 април 2015 ли? - „Защо Софронка сви кабелите за тока? За хляб!!! “
- В това време (14 май 2015) в община Кресна абитуриентки вият кръшни снаги под съпровода на зурни и тъпани и то в кабинета на кмета на града инж. Илиян Кръстев. За кмета на Кресна обаче това е просто традиция. „Всяка година те минават с тъпани и зурни, който е един традиционен духов инструмент за нашия край. Не виждам какво лошо има в това нещо.”
Аз питам: От кога зурната е традиционен духов инструмент за кресненския край?
Та общо взето аз затова си пиша – да ви припомня събитията за миналия вече месец май. Пък ако успея да ви помогна да разберете някак тяхната взимообвързаност с проблемите на вашия собствен живот вчера, днес и утре... О-хо, берекет вересим, Местане! Тем лучше, Волене! Споко, няма да те дразня на хамерикански, Кушелски.
Впрочем, драги читатели, и Кушелски българин, и аз българин! Как стават тези работи, българи? Колко Българии има? Вярвате ли „че на света е само една, една – нашата мила родна страна”?! Нещо не се връзва щото.
- Междувременно почина генерал Атанас Семерджиев, който ръководеше армията ни в продължение на близо 30 години (1962-1989).  След 10 ноември е вътрешен министър в правителствата на Георги Атанасов и Андрей Луканов (1990-1992) и вицепрезидент на Желю Желев. През 1992 година срещу генерал Семерджиев започна дело по обвинения, че в качеството си на вътрешен министър е наредил унищожаване на досиетата на комунистическата Държавна сигурност. Десет години по-късно Семерджиев е осъден 4 и половина години затвор, но през 2003-та година присъдата е отменена, а през 2006 г. делото окончателно е прекратено. Иначе генералът е участник в съпротивителното движение по време на Втората световна война, командир на партизанска бригада.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 474793
Постинги: 643
Коментари: 252
Гласове: 820
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930